Send Lette
Cards

Олександр Строган

Олександр Строган

Дата зникнення: 11 серпня 2022

Місце зникнення: м. Херсон

49-річного далекобійника з Чорнобаївки Херсонської області Олександра Строгана викрали понад рік тому, в серпні 2022 року. На момент початку повномасштабного вторгнення чоловік здійснював рейс за кордоном, та коли дізнався, що російські війська вторглися в Україну, повернувся додому. Окупована Чорнобаївка була важливим населеним пунктом для армії РФ, там розташований аеропорт. Ворожі позиції поруч із Чорнобаївкою часто і влучно обстрілювали ЗСУ, тому окупанти шукали навідників серед місцевих мешканців — проводили обшуки та затримували цивільних. 10 серпня військові прийшли до будинку подружжя Строганів, викрали Ольгу, дружину Олександра Строгана. Жінку вивезли в ізолятор тимчасового тримання в Херсоні. Коли Олександр дізнався, де тримають Ольгу, пішов по неї, але його також затримали. Ольгу невдовзі відпустили. Відтоді жінка розшукує чоловіка. Відомо, що перед відступом із правого берега Херсонської області в жовтні 2022 року російські військові забрали частину цивільних з собою. Серед них був і Олександр Строган. Де його утримують зараз, рідні не знають. Чоловік страждає на епілепсію, він потребує постійного нагляду лікаря.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
СБУ, чат-боти і TikTok: 53 справи щодо війни, за якими радимо стежити наступного тижня

Медійна ініціатива за права людини продовжує відстежувати судовий розгляд справ щодо війни. Щотижня ми публікуємо розклад найрезонансніших судових засідань, розповідаючи про те, де, коли, кого і за що судять.

17 Травня 2024

Війна і правосуддя
Дві справи про захоплення цивільних на Чернігівщині: аналіз роботи адвокатів

Під окупацією Росії села Іванівка та Слобода Чернігівської області були з 5 по 30 березня 2022 року. Там в один день сталося два випадки, справи про які наразі слухає Чернігівський районний суд. Слідство встановило, що в Слободі російські військові Петро Базаров та Євгеній Басов затримали цивільного Віталія Карпенка, схопили його на вулиці, забрали телефон і в магазині били і погрожували вбити. А в Іванівці двоє інших росіян, Микола Будаєв і Файзибек Нематов, напали на подружжя Яцюків — Наталію та Олександра. Військові обшукали їхнє обійстя, погрожували вбивством, тримали жінку в підвалі. Цих чотирьох військових обвинувачують у порушенні законів і звичаїв війни. Справу Будаєва та Нематова суд слухає з травня, а Басова та Базарова — з листопада 2023 року. Обидві — заочно.

16 Травня 2024

Війна і правосуддя
Закликаємо Верховну Раду не приймати законопроєкт № 7033-д, який обмежує доступ до судових рішень

2 травня 2024 року Комітет з питань правової політики Верховної Ради України повторно розглянув та рекомендував проєкт закону № 7033-д до голосування у парламенті. Цей законопроєкт обмежує доступ до інформації та рішень судового реєстру, які становлять значний суспільний інтерес і є важливими для реалізації функцій громадського контролю за діяльністю органів правопорядку.

16 Травня 2024

Більше публікацій