Send Lette
Cards

Костянтин Зіновкін

Костянтин Зіновкін

Дата викрадення: 12 травня 2023 року

Місце викрадення: Мелітополь, Запорізька область

Коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, 29-річний Костянтин Зіновкін залишився в рідному Мелітополі, щоб піклуватися про маму й бабусю. Дуже швидко загарбники окупували місто та почали викрадати людей, обшукувати їхні будинки. 12 травня 2023 року Костянтин вийшов із дому і більше не повернувся. Проте до його квартири увірвалися троє невідомих у цивільному одязі, допитували маму й бабусю, обшукали помешкання. Вони заявили, що Костянтина затримали “за порушення режиму” та скоро відпустять. Близько місяця родина не знала, що з ним, а тоді окупанти звинуватили Костянтина в тероризмі та спробі підірвати людину.

— Щоб ви розуміли, ми не їмо м’яса багато років, тому що не хочемо, щоб через нас страждали тварини. Підірвати людину — це дуже дико та не схоже на нього, — каже його дружина Люсьєна.

У липні 2023 року росіяни перевезли Костянтина в СІЗО № 2 у Чонгарі. Там заручники перебувають під цілодобовим відеонаглядом, їх катують. У травні проти Костянтина Зіновкіна росіяни розпочали “кримінальне провадження”. Кожні кілька місяців його привозять на “суди”, де продовжують запобіжний захід, проте деталей засідань не знають ані дружина, ані мама Костянтина. Останнє засідання відбулося 25 січня. Відтоді родина Зіновкіна не має про нього жодної інформації.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
Більше публікацій