Send Lette
Cards

Олексій Кириченко

Олексій Кириченко

Дата викрадення: 23 серпень 2023 року

Місце викрадення: смт. Михайлівка, Запорізька область

 

Олексій Кириченко — поліцейський із Михайлівки Запорізької області. Коли росіяни окупували селище, він відмовився співпрацювати з ними. 23 серпня 2023 року загарбники незаконно обшукали помешкання Олексія, а його самого викрали. У грудні того ж року Кириченка і ще кількох цивільних заручників росіяни “судили” за вбивство Івана Сушка, який перейшов на бік Росії і оголосив себе очільником Михайлівки. З 1 грудня 2023-го Кириченка утримували у Приазовському Запорізької області, за кілька тижнів перевезли до СІЗО № 2 Сімферополя, а звідти знову повернули до Приазовського. Росіяни двічі “судили” Кириченка за “скоєння теракту за попередньою змовою”. Однак його сім’я зауважує, що з іншими фігурантами “провадження” він ніколи близько не спілкувався. Зі слів рідних, Кириченко дуже схуд і перебуває у важкому психологічному стані. Також росіяни передають йому не всі листи від сім’ї. Нині родина шукає для Олексія гарного адвоката, але захисники не беруться за цю справу через її резонансність.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
Війна і правосуддя
Російському командиру Соловову висунули звинувачення в утриманні сотень людей у підвалі школи в Ягідному

Чернігівський районний суд провів перше засідання по суті у справі російського військового Семена Соловова із позивним “Клен”, якого обвинувачують у порушенні законів і звичаїв війни (стаття 438 КК України). Прокуратура встановила, що саме він наказав утримувати у підвалі цивільних із села Ягідне. Виконавців цього наказу вже засудили. 

18 Вересня 2024

Cards
Дмитро Богаєвський 

Дмитро Богаєвський  Дата зникнення: 17 березня 2022 року Місце зникнення: Глібівка, Київська область Дмитро Богаєвський — підприємець […]

16 Вересня 2024

Військовополонені
Мати азовця Ярослава Козирєва: “Я дійшла до стану, коли не розуміла, навіщо вставати з ліжка”. Історія полону

“Мої ранки починаються з молитви до Бога, щоб він його зміцнив, захистив від злих людей і катувань. І це останнє, про що я думаю перед сном”, — говорить крізь сльози Ірина Козирєва, мати військовослужбовця бригади “Азов”. Її син Ярослав уже 29 місяць перебуває у російському полоні, хоча за нормами Женевських конвенцій мав бути обміняний ще два роки тому.   

16 Вересня 2024

Більше публікацій