Send Lette
Cards

Олександр та Ірина Левченко

Олександр та Ірина Левченко

Дата викрадення: 6 травня 2023 року

Місце викрадення: м. Мелітополь

 

Подружжя 62-річних Ірини та Олександра Левченків росіяни викрали навесні 2023 року. В той час Мелітополь — місто на півдні України — вже понад рік перебував у окупації після початку повномасштабного вторгнення РФ. З приходом росіян подружжя Левченків не хотіло покидати дім. Були певні — окупантам не цікаві звичайні пенсіонери, тож військові РФ їх не чіпатимуть.

Раніше Ірина працювала журналістом, але відколи вийшла на пенсію, професійною діяльністю більше не займалася. Як розповідає сестра Ірини Левченко Олена, подружжя зникло 6 травня: саме тоді перестали виходити на зв’язок. Крім того, спільна знайома бачила Ірину в цей день на вулиці в оточенні російських військових.

Тож сестра припускає — Левченки чимось не сподобалися окупантам і ті схопили їх просто посеред міста. Що далі відбувалося з подружжям — майже невідомо. За свідченнями Олени, Олександр зміг передати записку із місця ув’язнення у Мелітополі. Писав, що живе в нелюдських умовах, спить на бетонній підлозі, їжі майже немає. Після цього знайомий приніс для Олександра продукти та одяг, але росіяни не схотіли взяти передачу.

Друзі Левченків також намагалися дізнатися більше про їхню долю в окупаційних “правоохоронних органах”, проте там повідомили, що інформацію нададуть тільки членам родини. Але всі родичі, зокрема, й сестра Олена, виїхали з окупованого Мелітополя. Тож наразі близькі володіють досить приблизною інформацією про викрадених. Відомо, що Олександра нібито й досі утримують у Мелітополі та звинувачують у “тероризмі”. Де саме утримують його дружину Ірину — наразі невідомо.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
Війна і правосуддя
Суд намагався заборонити журналістці МІПЛ записувати засідання на диктофон 

За останні два роки моніторингу справ щодо війни МІПЛ вперше намагалися заборонити записувати аудіо у Богунському суді в Житомирі, хоча КПК дозволяє це робити всім слухачам і слухачкам. Справа стосувалася обвинувачення жінки у державній зраді: вона нібито здала росіянам інформацію про місце нагородження військових у Добропіллі на Донеччині.  

17 Жовтня 2024

Адвокація
“Міжнародній спільноті варто припинити мріяти про демократичну Росію майбутнього”, — Любов Смачило на FORUM 2000

У Празі проходить щорічна демократична конференція, яку організовує фундація FORUM 2000. Цього разу вона присвячена викликам, які кидає демократії розвиток технологій, поглиблення глобальних розбіжностей і внутрішні розколи у демократичних системах.

16 Жовтня 2024

Війна і правосуддя
Розстріл цивільних, захоплення інтернату у Бородянці та пограбування. За що засудили росіян

У Реєстрі судових рішень оприлюднили ще три вироки російським військовим за злочини, вчинені під час окупації та бойових дій. Двох російський військових засудили до довічного ув’язнення за розстріл цивільних, які намагалися евакуюватися. Один військовий отримав 11 років тюрми за наказ захопити й утримувати як “живий щит” 500 людей у Бородянському психоневрологічному інтернаті. До 12 років ув’язнення засудили російського військового за пограбування будинку.

16 Жовтня 2024

Більше публікацій