Send Lette

МІПЛ разом із ГО “Обʼєднані морем” зустрілися з Апостольським нунцієм в Україні

На прохання Медійної ініціативи за права людини архієпископ Вісвальдас Кульбокас, Апостольський нунцій в Україні, зустрівся з ГО “Об’єднані морем”. Це об’єднання шістнадцяти родин моряків, що зникли на двох затонулих катерах “Станіслав” та “Слов’янськ”.

Рідні військовослужбовців розповіли нунцію про те, як уже понад півтора року безуспішно намагаються добитися від Росії хоч якоїсь інформації про те, що сталося з членами екіпажів катерів, яким не вдалося евакуюватися. Сімʼї зниклих мають підстави вважати, що принаймні частина моряків вижила і потрапила в полон, проте ні українська сторона, ні Міжнародний комітет Червоного Хреста не отримували підтверджень цього від РФ. Більше про цю історію читайте в матеріалі МІПЛ “Зниклі безвісти 16 моряків: куди поділися військові з затонулих катерів “Словʼянськ” і “Станіслав”.

Рідні моряків передали нунцію списки військовослужбовців та прапор своєї організації. Архієпископ помолився за швидший пошук та звільнення моряків і всіх, хто перебуває в полоні, та пообіцяв робити все від нього залежне, аби полонені поверталися додому.

МІПЛ також обговорила з нунцієм питання утримання Росією цивільних заручників, медиків та важкопоранених військовослужбовців, які підлягають безумовному звільненню згідно з міжнародним правом. Ми вдячні архієпископу за його небайдужість та готовність підтримувати родини, які чекають на повернення своїх рідних із російського полону.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
Військовополонені
Зниклі безвісти з 57-ї бригади: важкі бої, загибель, полон і пошук

У перший же день повномасштабного вторгнення Росії в Україну уся територія Луганської області перетворилася на поле битви. На той час бійці 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка перебували на позиціях у районі Трьохізбенки. Тоді ж у полон потрапила значна кількість військовослужбовців бригади, більшість із них досі утримують росіяни, є й ті, що вважаються зниклими безвісти. З того часу для багатьох сімей бійців 57-ї бригади почалася боротьба — знайти та повернути своїх рідних.

10 Травня 2024

Війна і правосуддя
Досвід для України. Як у Боснії та Герцеговині шукають зниклих безвісти

Одна з найсерйозніших проблем під час війни і після неї — пошук зниклих безвісти та їхня ідентифікація. В Україні, де вже зараз, за офіційною інформацією, налічується понад 30 тисяч зниклих безвісти, ефективна система пошуку лише формується. Утім досвід розбудови такої системи є, зокрема у Боснії та Герцеговини. На запрошення Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (МКЗБ) цю країну відвідала Олена Бєлячкова, координаторка родин полонених Медійної ініціативи за права людини. Розповідаємо про почуте і побачене нею.

9 Травня 2024

Війна і правосуддя
Коригування, воєнні злочини та пособництво: 39 справ щодо війни, за якими радимо стежити наступного тижня

Медійна ініціатива за права людини продовжує відстежувати судовий розгляд справ щодо війни. Щотижня ми публікуємо розклад найрезонансніших судових засідань, розповідаючи про те, де, коли, кого і за що судять.

3 Травня 2024

Більше публікацій