Send Lette

Звірили цінності і розпланували майбутнє: три дні стратегічного планування в МІПЛ

У 2016 році Медійна ініціатива за права людини з’явилася як медійна команда, яка проводила журналістські розслідування порушень прав людини, пов’язаних, насамперед, з російським вторгненням у 2014-му.


Повномасштабна війна принесла злочини такого масштабу, яких світ не бачив десятки років. Сьогодні МІПЛ документує злочини Росії в Україні, складає списки постраждалих та співпрацює з цього приводу з правоохоронними органами і національними інституціями, досліджує квазіправову систему на окупованих територіях, стежить за судовими процесами у справах війни, готує аналітичні матеріали та проводить адвокаційну роботу на національному і міжнародному рівнях.


За цей рік команда збільшилась у кілька разів. І це не тільки відкрило нові можливості в нашій діяльності, але й спричинило виклики для організаційного розвитку. Саме тому ми три дні присвятили стратегічному плануванню* під керівництвом досвідченого фасилітатора Максима Єлігулашвілі.

Попри стрімке зростання команди, ми побачили, що спільне розуміння цінностей і місії МІПЛ залишаються незмінними. Проговорили внутрішні процеси і розпланували подальшу роботу.


Останній день сесії був присвячений міжнародній адвокації**. Лише за останній рік ми провели кілька масштабних адвокаційних заходів і поїздок за участі команди і постраждалих від злочинів росіян, зокрема — в ОБСЄ у Відні, в Штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, в Женеві, в Конгресі США тощо. Стратегічне планування дозволило прояснити, як далі розвивати стосунки з міжнародними партнерами і посилювати Україну на міжнародних майданчиках.

Продовжуємо працювати.

**За фінансової підтримки чеської організації People in Need у рамках ініціативи SOS Ukraine. Зміст публікації не обов’язково збігається з позицією People in Need.

0 Коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Актуальні публікації
Більше публікацій
Війна і правосуддя
Коригування, воєнні злочини та пособництво: 39 справ щодо війни, за якими радимо стежити наступного тижня

Медійна ініціатива за права людини продовжує відстежувати судовий розгляд справ щодо війни. Щотижня ми публікуємо розклад найрезонансніших судових засідань, розповідаючи про те, де, коли, кого і за що судять.

3 Травня 2024

Війна і правосуддя
“Всі викладали, чому я не можу?!” На Кіровоградщині суд виніс вирок чоловіку, який зняв для TikTok відео блокпоста

У Бобринецькому районному суді Кіровоградської області розглянули справу, у якій  місцевого жителя обвинувачують у перешкоджанні діяльності ЗСУ. Чоловік зняв та поширив у TikTok відео, на якому видно блокпост. Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Суд її затвердив та призначив чоловіку два роки умовно. МІПЛ розповідає, як відбулося судове засідання та що говорив підсудний.

3 Травня 2024

Війна і правосуддя
Перше рішення Верховного Суду у справі про порушення законів і звичаїв війни. Розбір аргументації

Верховний Суд розглянув апеляційну скаргу адвокатки у справі Олександра Кабашного, “військового комісара” з Криму. Його заочно засудили до 8 років ув’язнення за участь у примусових кампаніях з мобілізації кримців до російської армії, що є порушенням законів і звичаїв війни. Станом на квітень 2024 це поки єдине рішення Верховного Суду щодо воєнних злочинів.

2 Травня 2024

Більше публікацій